T-TRIO PROJEKT d.o.o.

Novorogoška ulica 20
2204 Miklavž na Dravskem polju
 
Tel.:
+386 (41) 538 935 
 
  +386 (41) 664 343
   

   
Email:  
info@t-trio.si
  andrej@t-trio.si
 
 
   

Prijavite se na e-novice!  

 
Vpišite vaše ime:
Vpišite svoj e-mail:

Lamelni parket

Na našem tržišču je lamelni parket splošno razširjen že zaradi same nižje cenovne vrednosti, kar omogoči večja dimenzija plošč, to pa posledično dokaj hitro ter enostavno montažo, in še, kot pri klasičnem parketu, se izdelava vrši iz istih vrst lesa. Podoben oziroma še gospodarnejši izkoristek lesa se kaže tudi pri sami izdelavi.Omenjene večje plošče so sestavljene iz manjših deščic oziroma lamel, ki so po večini dolge od 120 do 160 mm, ob širini od 24 do 23 mm, v debelini 8 mm, povezane po 5 ali 7 lamel, ki pa so, ne glede na število lamel, vedno enakih dimenziij kvadratnih plošč v izmerah 12 x 12 cm ali 16 x 16 cm.

To mu daje tudi značilnost, ki je prisotna pri pakiranju teh lamel ter pripravi na transport in polaganje, in sicer: armirano plastično mrežico namestijo kot podlago in služi prvenstveno povezavi lamel med seboj. Pretežno ga na podlago lepimo z disperzijskimi lepili.

Lamelni parket se največkrat vgrajuje v stanovanja, v prostore kot so spalnice, otroške sobe, dnevne sobe, redkokdaj pa tudi v kuhinje.

Lamelni parket je lahko tudi intarziran v celoti, lahko zgolj bordura, ali vzorci, ki se polagajo na vidno mesto v prostoru.