T-TRIO PROJEKT d.o.o.

Novorogoška ulica 20
2204 Miklavž na Dravskem polju
 
Tel.:
+386 (41) 538 935 
 
  +386 (41) 664 343
   

   
Email:  
info@t-trio.si
  andrej@t-trio.si
 
 
   

Prijavite se na e-novice!  

 
Vpišite vaše ime:
Vpišite svoj e-mail:

Klasični parketParket je v primerjavi s keramičnimi ploščicami, kamnom itd., označen z večjo toplotno kapaciteto (zelo dober izolator). Les je biološki material, ki nam odkriva čudovite vzorce igrivih nepravilnih linij s posebnimi učinki. Lahko ga obdelamo s paro ali izdelki kemične industrije in s tem dosežemo še večjo barvitost in odpornost proti različnim insektom.

Klasični parket se večinoma izdeluje iz evropskega lesa in je zelo popularen prav zaradi njegove nezapletene izdelave in montaže, še posebej pa zaradi lahke vizuelne izbire vidne ploskve, hkrati pa tudi možnosti prepoznave kvalitetnejšega izgleda le-te. Ta vrsta lesene talne obloge, kot vse ostale, se večinoma deli v tri kakvostne razrede (I., II. in III.)

Zaradi dimenzij, ki se gibljejo od 250 do 600 mm po dolžini ter od 38 do 70 mm širine in debeline 21 mm, se je dosegel večji izkoristek lesa in hkrati nižji cenovni razred, posledično vsemu pa množičnejša uporaba te vrste talne obloge. K temu je pripomogla tudi možnost različnih stilov polaganj (enojna, dvojna, trojna ribja kost, lojtrica, vzporedna polaganja, razno prečno polaganje, diagonalno, itd.).

Poznamo več vrst klasičnih parketov:
  • Parket parjene bukve
  • Hrastov parket
  • Češnjev parket